Jdi na obsah Jdi na menu
 


hroznové víno

1. 3. 2008

Grapes

Hroznové víno seženete bez problémů v každém obchodě a v každou roční dobu. Protože je čerstvé, je doslova nabito látkami, které podporují hubnutí. Předností také je, že hrozny vám dodávají okamžitě energii a zahánějí chuť na sladké. Takže po celou dobu budete mít i dobrou náladu. Když bychom pominuli dietní výhody, tak jíst hroznové víno je i zdravé - podporuje imunitu a působí příznivě i na naši krásu. Hrozny obsahují křemík, který zpevňuje pokožku, posiluje vlasy a nehty.


Červené hrozny - obsahují barvivo, které podporuje krevní oběh a chrání před zanesením cév. Toto barvivo nás chrání proti civilizačním chorobám.
Sklenka červené šťávy z hroznů může být zdraví stejně užitečná jako sklenka červeného vína, kterou vám lékař doporučí na krvinky a jako prevenci kardiovaskulárních chorob.

Zelené (bílé, žluté) hrozny - šťáva z nich prospívá žaludku, játrům, ledvinám a pleti. Kdo chce hubnout, měl by jíst především tento druh hroznového vína, protože pomáhá čistit organismus.

Jadérka - Chuťově lepší je hroznové víno tzv. rozinkové. Je sice někdy hodně drobné, za to ale nemá žádná jadérka a je velmi sladké.
Jenže na dietu si vybírejte hrozny s jadérky. Dodávají tělu potřebnou vlákninu a báječně podporují trávení. Také slupky obsahují spoustu důležitých látek.

Vitamín C - usnadňuje hubnutí, protože urychluje spalování tuků
Glukóza - hroznový cukr se dostává rychle do krve a dodává tělu hodně energie
Kyselina vinná - působí močopudně a vyplavuje škodlivé látky
Draslík - pomáhá při odvádění přebytečné vody a přirozeně reguluje hospodaření těla s tekutinami

!!Dejte pozor na množství, 100 g má 255 kcal (61 kj)!!

Ps. Hrozny by se měli jíst s mírou, jinak mohou způsobit problémy se zažíváním.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA