Jdi na obsah Jdi na menu
 


DIETNÍ RECEPTY

16. 4. 2008

Treska s česnekem, cibulí a petrželkou

Ingredience: Obrazek
porce tresky
cibule
česnek
petrželová nať
směs koření na ryby
olej

Návod k přípravě:
Připravíme si zapékací misku (nebo misku na grilování), vytřeme ji olejem a olejem s kořením na ryby potřeme také tresku.
Rybu posypeme pokrájenou cibulí, posekaným česnekem a petrželovou natí (cibulí, česnekem a natí nešetříme).
Upečeme doměkka. Během pečení můžeme obrátit a znovu potřít olejem.

Rýžový salát s kukuřicí a hráškem

Ingredience:
1 sáček rýže
100 g sterilované kukuřice
100 g sterilovaného hrášku
0,5 dl vody
3 lžíce vinného octa
4 lžíce oleje
sůl
pepř

Návod k přípravě:
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.
Přimícháme hrášek a kukuřici a přelijeme zálivkou z vody, oleje a octa, soli a pepře. Případně můžeme dochutit citronovou šťávou.
Dobře promícháme a necháme v chladu odležet.

Ředkvičkový salát s jogurtem a vejci

Ředkvičkový salát s jogurtem a vejci, k tomu čerstvý celozrnný rohlíček a lehká večeře je na světě.

Ingredience:
svazek ředkviček
2 natvrdo uvařená vejce
1 šálek jogurtu
sůl
petrželka

Návod k přípravě: Ředkvičky pořádně umyjeme a neloupané je nakrájíme na tenké plátky.
Žloutky utřeme se solí, smícháme s jogurtem, přidáme ředkvičky a promícháme.
Dáme do misky, posypeme nadrobno posekanými bílky a nakrájenou petrželkou.

Gratinované filé s mrkví a hráškem

Ingredience:
150 g  rybího filé
15 g Eidamu
10 g květáku
10 g mrkve
10 g mraženého hrášku
5 g rostlinného tuku
sůl
pepř
pažitka

Návod k přípravě: Osolené a opepřené filé dáme do vymaštěného pekáčku. Květák a mrkev pokrájíme na malé nudličky, přidáme k rybě, posypeme hráškem a strouhaným sýrem. Vše upečeme a hotové filé posypeme pažitkou.

Zeleninová polévka s kapáním 

Ingredience:
40 g mrkve
40 g celeru
30 g petržele
1/2 kostky masoxu
20 g oleje
sůl
1/2 dcl mléka
bílek
20 g tvrdého sýra
10 g hrubé mouky
sůl

Návod k přípravě: Zeleninu pokrájíme nadrobno, osmažíme ji na oleji, zalijeme vodou, přidáme masox, sůl a uvaříme doměkka. V mléce rozšleháme bílek, strouhaný sýr, mouku a takto připravené kapání přilíváme postupně do polévky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA